Sustainability Controller for Enterprise Excellence (SCEE)

Biomimicry Centre verzorgt vanaf 20 september 2019 de:

Opleiding tot Sustainability Controller for Enterprise Excellence (SCEE, 42 PE-punten)

Sustainable Business Modellen, Duurzame Assessment Technieken en Performance Systemen voor toekomstbestendige organisaties, gebruikmakend van biomimicry modellen en technieken.

 

Folder Sustainability Controller for Enterprise Excellence Biomimicry CentreSustainability Controller for Enterprise Excellence is een 6-daagse opleiding tot Biomimicry Expert in sustainability control.
Hoe kunt u sturen en adviseren in de transformatie naar een duurzame organisatie? Sustainable innovatie, businessmodellen en businesscases hebben een hogere succesfactor indien biomimicry-technieken worden toegepast.
U leert in deze opleiding hoe de natuur u kan helpen om als Sustainable Controller/Manager het verschil te maken.

Inhoud

FPO-model Biomimicry Centre Sustainable control/management op basis van biomimicry technieken en dashboards. Het leertraject bestaat uit theoriebijeenkomsten, opdrachten op de eigen werkplek en een praktijksessie.
De theoriebijeenkomsten geven u de theoretische onderbouwing op basis van wetenschappelijk onderzoek en de biomimicry-modellen en -technieken voor sustainability control/management.
Bij de opdrachten staan uw ervaringen als (business/sustainability) controller/manager/CFO en uw visie op sustainability centraal.
Tijdens de praktijksessie gaat u een sustainability businesscase uitwerken en analyseren, waarbij het toepassen van het geleerde normenkader wordt omgezet in stuurinformatie en dashboards.

Opbouw, tijdsduur en belasting

De totale doorlooptijd van deze opleiding is 3 maanden. Tijdens deze 3 maanden zijn er 5 trainingsbijeenkomsten en is er 1 praktijkdag. De voorbereiding en de opdrachten vragen om een gemiddelde inspanning van 3 tot 5 uur per week naast de trainingsbijeenkomsten en de praktijkdag.

Voor wie

De training is bedoeld voor mensen die (gaan) werken in duurzame/netwerkorganisaties; de organisaties van de toekomst.  U bent bereid nieuwe inzichten te absorberen en eigen ervaringen te delen. Verder wilt u zich versterken op het vlak van duurzaamheid, gedragsbeïnvloeding, transformaties, wendbaarheid en innovatieve oplossingen.
U heeft een HBO- en/of academisch denkniveau en u heeft geen moeite met het lezen van Engelse literatuur.

Heeft u behoefte aan andere inzichten om te kunnen sturen en adviseren op het gebied van sustainability? Heeft u het idee dat de aanpak van innovatie en de implementatie van wendbaarheid anders kan en moet? Wilt u handvatten krijgen om dashboards voor de organisatie van de toekomst te bouwen? Dan is deze opleiding iets voor u!

PE-punten

42 PE-punten biomimicryWij zijn een erkende PE-instelling. Deze opleiding Sustainability Controller komt in aanmerking voor 42 PE-punten. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Certificaat

Na het positief afsluiten van deze opleiding ontvangt u het certificaat: Sustainability Controller/Manager. Dit certificaat is een aanvulling op uw huidige HBO-/universitaire opleiding, RC- of (business)controlopleiding. Met dit certificaat bent u voorbereid op de nieuwste ontwikkelingen in organisaties en maakt u het verschil. Het in control blijven in continu veranderende organisaties en wijzigende maatschappelijke inzichten vragen om een andere manier van management- en stuurinformatie. Duurzaamheid vraagt om gedragsveranderingen, de circulaire economie om ander denken. Als Biomimicry Expert bent u helemaal duurzaam en voorbereid op de toekomst!

Data en locatie

De onderwerpen van de bijeenkomsten zijn:

20 september 2019: Sustainable Development Goals (SDG’s), sustainable strategies & businessmodellen

4 oktober 2019: Circulaire economie, cradle-to-cradle product- en materiaal/vormgevingkeuzes

18 oktober 2019: Trends, cultuur & organisatie van de toekomst

1 november 2019: Life cycle analysis (LCA), life cycle costing (LCC) en CO₂-footprint

15 november 2019: Sustainability businesscases, sustainable performance measurement en sustainable reporting (<IR> / GRI / ISO)

29 november 2019: Praktijkdag, inclusief examen

Alle trainings- en theoriebijeenkomsten vinden plaats in ons koetshuis aan de rand van het bos in Oosterbeek.

Prijs

U betaalt voor de opleiding € 4.399,- (exclusief btw). Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal, certificeringskosten en arrangementskosten.

Inschrijven 

 

Tijdens de training wordt gebruikgemaakt van trainingsmateriaal. Dit bedraagt € 210,- (exclusief btw) en is inbegrepen bij de totaalprijs. Het trainingsmateriaal bevat de volgende literatuur: “Firm of the Future 3.8” geschreven door Els Martijn, “Biomimicry: Innovation Inspired by Nature” geschreven door Janine M. Benyus, “LCA – A practical guide for students, designers and business managers” geschreven door Joost G. Vogtländer, “Business Sustainability” geschreven door Zabihollah Rezaee, “The Environmental Design Pocketbook” geschreven door Sofie Pelsmakers en “Managing the Transition to a Sustainable Enterprise” geschreven door Rob van Tulder & Rob van Tilburg.
Daarnaast bevat het pakket specifiek materiaal dat in deze training wordt gebruikt. Het betreft vereiste materialen zoals een syllabus en hand-outs. Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet betaalt u totaal € 475,- exclusief btw, tevens inbegrepen bij de totaalprijs.

 

Folder Sustainability Controller for Enterprise Excellence Biomimicry Centre

Folder: SCEE