Sustainability Controller for Enterprise Excellence (SCEE)

Het Biomimicry Centre verzorgt vanaf 20 september 2019:

Opleiding tot Sustainability Controller for Enterprise Excellence (SCEE, 42 PE-punten)

Sustainable Business Modellen, Duurzame  Assessment Technieken en Performance Systemen voor toekomstbestendige organisaties, gebruikmakend van biomimicry modellen en technieken.

Sustainability Controller for Enterprise Excellence, een 6-daagse opleiding tot Biomimicry Expert in Sustainability Control.
Hoe kunt u sturen en adviseren in de transformatie naar een duurzame organisatie? Sustainable innovatie, business modellen en business cases hebben een hogere succesfactor indien Biomimicry technieken worden toegepast.
U leert in deze opleiding hoe de natuur u kan helpen om als Sustainable Controller/Manager het verschil te maken.

Inhoud Opleiding Sustainable Controller

Sustainable Control/Management op basis van Biomimicry technieken en dashboards.
Het leertraject bestaat uit theoriebijeenkomsten, opdrachten op de eigen werkplek en een praktijksessie.
De theoriebijeenkomsten geven u de theoretisch onderbouwing op basis van wetenschappelijk onderzoek en de biomimicry modellen en technieken voor sustainability control/management.
Bij de opdrachten staan uw ervaringen centraal als (business/sustainability) controller/manager/CFO en uw visie op sustainability.
Tijdens de praktijksessie zal een sustainability business case worden uitgewerkt en geanalyseerd, waarbij het toepassen van het geleerde normenkader wordt omgezet in stuurinformatie en dashboards.

Opbouw, tijdsduur en belasting

De totale doorlooptijd van deze opleiding is 3 maanden. Tijdens deze 3 maanden zijn er 5 trainingsbijeenkomsten en 1 praktijkdag. De voorbereiding en de opdrachten vragen om een gemiddelde inspanning van 3 tot 5 uur per week naast de theorie- en praktijkdag.

Voor wie

De training is bedoeld voor mensen die (gaan) werken in duurzame/netwerk organisaties; de organisaties van de toekomst.  U bent bereid om nieuwe inzichten te absorberen en eigen ervaringen te delen. Verder wilt u zich versterken op het vlak van duurzaamheid, gedrag beïnvloeding, transformaties, wendbaarheid en innovatieve oplossingen.
U heeft een HBO of academisch denkniveau en heeft geen moeite met het lezen van Engelse literatuur.

Heeft u behoefte aan andere inzichten om te sturen en te adviseren op het gebied van sustainability, heeft u het idee dat de aanpak van innovatie en de implementatie van wendbaarheid anders kan en moet, wilt u handvatten krijgen om dashboards voor de organisatie van de toekomst te bouwen; dan is deze opleiding iets voor u.

PE punten

Wij zijn een erkende PE-instelling. Deze cursus komt in aanmerking voor 42 PE punten. Voor meer informatie stuur ons een e-mail met uw vraag.

Biomimicry Expert Controller Duurzaamheid

Na het positief afsluiten van deze opleiding krijgt u een certificaat: Sustainability Controller/Manager.
Dit certificaat is een aanvulling op uw huidige HBO/universitaire opleiding, RC of (business) control opleiding. Met dit certificaat bent u voorbereid op de nieuwste ontwikkelingen in organisaties en maakt u het verschil. Het in-control blijven in continue veranderende organisaties en wijzigende maatschappelijke inzichten vraagt om een andere manier van management- en stuurinformatie. Duurzaamheid vraagt om gedragsveranderingen, de circulaire economie om ander denken. Als Biomimicry Expert bent u weer helemaal duurzaam en voorbereid op de toekomst!

Data en Locatie

De data van de bijeenkomsten en de onderwerpen die aan de orde komen zijn:

20 september2019: Sustainability Development Goals (SDG’s), Sustainable Strategies & Business Modellen

04 oktober 2019: Circulaire Economie, Cradle to Cradle Product en Materiaal/Vormgeving Keuzes

18 oktober 2019: Trends, Cultuur & Organisatie van de Toekomst

1 november 2019: Life Cycle Assessment (LCA), Life Cycle Costing (LCC) en CO2-footprint

15 november 2019: Sustainability Business Cases, Sustainable Performance Measurement en Sustainable Reporting (<IR> / GRI / ISO)

29 november 2019: Praktijkdag, inclusief examen

Alle trainings- en theoriebijeenkomsten vinden plaats in Burgers’ Zoo te Arnhem.

Prijs

U betaalt voor de opleiding €4.399,00 (exclusief BTW). Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal, certificeringskosten en arrangementskosten.

Inschrijven 

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van trainingsmateriaal ad €210,00 (exclusief BTW), inbegrepen in de totaalprijs.
Het trainingsmateriaal bevat de volgende literatuur:  “Firm of the Future 3.8” geschreven door Els Martijn, “Biomimicry: Innovation Inspired by Nature” geschreven door Janine M. Benyus, “LCA – A practical guide for students, designers and business managers” geschreven door Joost G. Vogtländer, “Business Sustainability” geschreven door Zabihollah Rezaee, “The Environmental Design Pocketbook” geschreven door Sofie Pelsmakers en “Managing the Transition to a Sustainable Enterprise” geschreven door Rob van Tulder & Rob van Tilburg.
Daarnaast bevat het pakket specifiek materiaal dat in deze training wordt gebruikt. Het betreft vereiste materialen zoals een syllabus en hand-outs. Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet betaalt u totaal € 375,00 exclusief BTW, tevens inbegrepen in totaalbedrag.

 

 

Folder: Sustainability Controller for Enterprise Excellence