Sustainability & Business Development Manager (SBDM)

Het Biomimicry Centre verzorgt vanaf 8 februari 2019 de:

Opleiding tot Sustainability & Business Development Manager (SBDM, 42 PE punten)

Sustainability Strategie, Business Models en Product Development voor duurzame organisaties, gebruikmakend van biomimicry modellen en technieken. Sustainability en Business Development Manager, een 6-daagse opleiding tot Biomimicry Expert in Sustainability. Hoe kunt u sturen en adviseren in de transformatie naar een duurzame organisatie? Sustainable innovatie, business modellen en business cases hebben een hogere succesfactor indien Biomimicry-technieken worden toegepast. U leert in deze opleiding hoe de natuur u kan helpen om als Sustainability en Business Development Manager het verschil te maken.

Inhoud Opleiding Manager Sustainability en Business Development

Sustainability Management op basis van Biomimicry technieken en dashboards. Het leertraject bestaat uit theoriebijeenkomsten, opdrachten op de eigen werkplek en een praktijksessie. De theoriebijeenkomsten geven u de theoretisch onderbouwing op basis van wetenschappelijk onderzoek en de biomimicry modellen en technieken voor sustainability management. Bij de opdrachten staan uw ervaringen centraal als business manager/directeur en uw visie op sustainability. Tijdens de praktijksessie zal een sustainability business case worden uitgewerkt  en geanalyseerd waarbij het toepassen van het geleerde normenkader wordt omgezet in een sustainability strategie en business modellen.

Opbouw, duur en belasting

De totale doorlooptijd van deze opleiding is 3 maanden. Tijdens deze 3 maanden zijn er 5 trainingsbijeenkomsten en 1 praktijkdag. De voorbereiding en de opdrachten vragen om een gemiddelde inspanning van 3 tot 5 uur per week naast de theorie en praktijkdag.

Voor wie

De opleiding is bedoeld voor Sustainability/Business Development Managers die (gaan) werken in duurzame organisaties: de organisaties van de toekomst. U bent bereid om nieuwe inzichten te verwerven en eigen ervaringen te delen. Verder wilt u zich versterken op het gebied van duurzaamheid, innovatie,proces efficiency en design oplossingen. U heeft een HBO of academisch denkniveau en heeft geen moeite met het lezen van Engelse literatuur. Heeft u behoefte aan inzichten om te sturen en te adviseren op het gebied van sustainability? Heeft u het idee dat innovatie en de implementatie van de sustainablity doelstellingenanders kan en moet? Wilt u voor uw organisatie de sustainability expert zijn?Dan is deze opleiding iets voor U!

PE punten

Wij zijn een erkende PE-instelling. Deze cursus komt in aanmerking voor 42 PE punten. Voor meer informatie stuur ons een e-mail met uw vraag.

Biomimicry Expert Sustainability & Circulaire Economie

Na het positief afsluiten van deze opleiding krijgt u een certificaat: Sustainability Manager. Dit certificaat is een aanvulling op uw huidige HBO/universitaire opleiding. Met dit certificaat bent u voorbereid op de nieuwste ontwikkelingen in organisaties en maakt u het verschil. Duurzaamheidsvraagstukken en continue veranderende organisaties door wijzigende maatschappelijke inzichten vraagt om een andere manier van managen. Sustainability vraagt om gedragsveranderingen. Als Biomimicry Expert bent u weer helemaal duurzaam en voorbereid op de toekomst!

Data en Locatie

De data van de bijeenkomsten en de onderwerpen die aan de orde komen zijn:

8 februari 2019: Sustainability Development Goals, Circulaire Economie & Sustainability Business Strategieën

22 februari 2019:  Sustainability Business Modellen, Sustainability Business Cases, Valuepropositions

8 maart 2019: Natuurlijke Design Principes, Product Innovatie en Vormgeving & Lichtgewicht Materialen 

22 maart 2019: Technologische Ontwikkelingen, Cultuur, Transformatiemanagement 

5 april 2019: Life Cycle Assessment (LCA), Life Cycle Costing (LCC),  GRI en ISO14000

19 april 2019: Praktijkdag, inclusief examen

  Alle trainings- en theoriebijeenkomsten vinden plaats in Burgers’ Zoo te Arnhem.

Prijs

U betaalt voor de opleiding €4.399,00 (exclusief BTW). Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal, certificeringskosten en arrangementskosten.

Inschrijven

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van trainingsmateriaal ad €210,00 (exclusief BTW), inbegrepen in de totaalprijs. Het trainingsmateriaal bevat de volgende literatuur:  “Firm of the Future 3.8” geschreven door Els Martijn, “Biomimicry: Innovation Inspired by Nature” geschreven door Janine M. Benyus, “Biomimetic Design Method for Innovation and Sustainability” geschreven door Y. Helfman Cohen – Y. Reich, “LCA- A practical guide for students, designers and business managers” geschreven door J.G. Vogtländer, “Sustainability Principles and Practice” geschreven door Margaret Robertson, “Cradle to Cradle” geschreven door Michael Braungart & William McDonough en “The Environmental Design Pocketbook” geschreven door Sofie Pelsmakers . Daarnaast bevat het pakket specifiek materiaal dat in deze training wordt gebruikt. Het betreft vereiste materialen zoals een syllabus en hand-outs. Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet betaalt u totaal € 375,00 exclusief BTW, tevens inbegrepen in totaalbedrag.

Folder: Sustainability & Business Development