Future Proof Tech & Trends

Het Biomimicry Centre verzorgt vanaf 15 februari 2019:

Opleiding Future Proof Tech & Trends(FPTT)

Blockchain, Artificial Intelligence, Internet of Things, Drones, 3D-printen, allemaal disruptieve ontwikkelingen. Wat betekent dit voor uw organisatie?

Future Proof Tech & Trends, een 6-daagse opleiding tot Biomimicry Expert in Tech.
Hoe kunt u sturen en adviseren in de transformatie naar een digitale en technologisch sterke organisatie? Technologische innovaties, het ontstaan van nieuwe business modellen en de digitalisering van de maatschappij, veerkracht en wendbaarheid kunnen we leren van de natuur. U leert in deze opleiding hoe de natuur u kan helpen om als Bestuurder het verschil te maken.

Inhoud

Technologisch is bijna alles mogelijk. Op basis van Biomimicry technieken en
modellen maken we de verdieping wat dit betekent voor onze maatschappij en organisaties.
Het leertraject bestaat uit theoriebijeenkomsten, opdrachten op de eigen werkplek en een praktijksessie.
De theoriebijeenkomsten geven u de theoretisch onderbouwing op basis van wetenschappelijk onderzoek en de biomimicry modellen en technieken voor techniek en gedrag.
Bij de opdrachten staan uw ervaringen centraal als bestuurder/manager/directeur en uw visie op de toekomst.
Tijdens de praktijksessie zal een organisatie van de toekomst business case worden uitgewerkt en geanalyseerd, waarbij het toepassen van het geleerde normenkader wordt omgezet in een nieuwe strategieën en business modellen.

Opbouw, tijdsduur en belasting

De totale doorlooptijd van deze opleiding is 3 maanden.
Tijdens deze 3 maanden zijn er 5 trainingsbijeenkomsten en 1 praktijkdag. De voorbereiding en de opdrachten vragen om een gemiddelde inspanning van 3 tot 5 uur per week naast de theorie en praktijkdag.

Voor wie

De opleiding is bedoeld voor bestuurders, directeuren en managers die hun organisatie de toekomst in willen loodsen. U bent bereid om nieuwe inzichten te verwerven en eigen ervaringen te delen. Verder wilt u zich versterken op het gebied van technologie,  innovatie, toekomstvisie en organisatie oplossingen. U heeft een HBO of academisch denkniveau en heeft geen moeite met het lezen van Engelse literatuur.

Heeft u behoefte aan inzichten om te sturen en te adviseren op het gebied van toekomstige ontwikkelingen? Heeft u het idee dat technologische innovatie en de implementatie van de ICT-oplossingen anders kan en moet? Wilt u voor uw organisatie de visionair zijn? Dan is deze opleiding iets voor u!

PE punten

Wij zijn een erkende PE-instelling. Deze cursus komt in aanmerking voor 42 PE punten. Voor meer informatie stuur ons een e-mail met uw vraag.

Biomimicry Expert

Na het positief afsluiten van deze opleiding krijgt u een certificaat: Tech Manager.
Dit certificaat is een aanvulling op uw huidige HBO/universitaire opleiding. Met dit certificaat bent u voorbereid op de nieuwste ontwikkelingen in organisaties en maakt u het verschil. Nieuwe ontwikkelingen en continue veranderende markten door wijzigende maatschappelijke inzichten vraagt om een visionaire sturing. Nieuwe ontwikkelingen vragen om gedragsveranderingen. Als Biomimicry Expert bent u weer helemaal technisch onderlegd en voorbereid op de toekomst!

Data en Locatie

De data van de bijeenkomsten en de onderwerpen die aan de orde komen zijn:

15 februari  2019: Future World, nieuwe business modellen en strategieën

1 maart 2019:  Blockchain, Drones en 3D-printen

15 maart 2019: Artificial Intelligence, Machine Learning, Internet of Things, en Software Robotics

29 maart 2019: Cultuur, Transformatiemanagement, Organisatie

12 april 2019: Agile, scrum, lean en security

26 april 2019: Praktijkdag, inclusief examen

 

Alle trainings- en theoriebijeenkomsten vinden plaats in Burgers’ Zoo te Arnhem.

Prijs

U betaalt voor de opleiding €4.399,00 (exclusief BTW). Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal, certificeringskosten en arrangementskosten.

Inschrijven

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van trainingsmateriaal ad €210,00 (exclusief BTW), inbegrepen in de totaalprijs.
Het trainingsmateriaal bevat de volgende literatuur:  “Firm of the Future 3.8” geschreven door Els Martijn, “Biomimicry: Innovation Inspired by Nature” geschreven door Janine M. Benyus, “Biomimetic Design Method for Innovation and Sustainability” geschreven door Y. Helfman Cohen – Y. Reich, “LCA- A practical guide for students, designers and business managers” geschreven door J.G. Vogtländer, “Environmental Life Cycle Assessment” geschreven door Olivier Jollie, “Cradle to Cradle” geschreven door Michael Braungart & William McDonough en “The Environmental Design Pocketbook” geschreven door Sofie Pelsmakers . Daarnaast bevat het pakket specifiek materiaal dat in deze training wordt gebruikt. Het betreft vereiste materialen zoals een syllabus en hand-outs.
Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet betaalt u totaal € 375,00 exclusief BTW, tevens inbegrepen in totaalbedrag.