Manager of the Future

Het Biomimicry Centre verzorgt vanaf 10 april 2019:

Opleiding tot Manager of the Future (MOTF)

De manager of the future coached en faciliteert. De organisatie van de toekomst is wendbaar en veerkrachtig. Hoe houdt u grip en waar laat u los?

Manager of the Future, een 6-daagse opleiding tot Biomimicry Expert in Future Management.
Hoe kunt u sturen en adviseren in de transformatie naar een toekomstbestendige organisatie? Het vinden van balans tussen strategie, innovatie en organisatie. U leert in deze opleiding hoe de natuur u kan helpen om als Manager of the Future de organisatie te begeleiden naar de toekomst.

Inhoud


De Manager of the Future zoekt verbinding en vertrouwt op zijn/haar instinct. De Biomimicry technieken en modellen hepen bij het vinden van handvatten.
Het leertraject bestaat uit theoriebijeenkomsten, opdrachten op de eigen werkplek en een praktijksessie.
De theoriebijeenkomsten geven u de theoretisch onderbouwing op basis van wetenschappelijk onderzoek en de biomimicry modellen en technieken geven u inzicht in de groepsdynamiek.
Bij de opdrachten staan uw ervaringen centraal als manager/leidinggevende en uw visie op de toekomst.
Tijdens de praktijksessie zal een business case worden uitgewerkt  en geanalyseerd, waarbij het toepassen van het geleerde normenkader wordt omgezet in een visie op management- en organisatieontwikkelingen.

Opbouw, tijdsduur en belasting

De totale doorlooptijd van deze opleiding is 3 maanden.
Tijdens deze 3 maanden zijn er 5 trainingsbijeenkomsten en 1 praktijkdag. De voorbereiding en de opdrachten vragen om een gemiddelde inspanning van 3 tot 5 uur per week naast de theorie en praktijkdag.

Voor wie

De training is bedoeld voor mensen die (gaan) werken in dynamische netwerkorganisaties; de organisaties van de toekomst.  U bent bereid om nieuwe inzichten te absorberen en eigen ervaringen te delen. Verder wilt u zich versterken op het vlak van organisatie inrichting, gedrag, samenwerking, wendbaarheid en mensgericht werken.
U heeft een HBO of academisch denkniveau en heeft geen moeite met het lezen van Engelse literatuur.

Heeft u behoefte aan andere inzichten om te managen, zoekt u handvatten om waarde te creëren als leidinggevende, heeft u het idee dat de organisatie van werk en functies anders kan en moet, wilt u handvatten krijgen om de organisatie van de toekomst te bouwen; dan is deze opleiding iets voor u.

PE punten

Wij zijn een erkende PE-instelling. Deze cursus komt in aanmerking voor 42 PE punten. Voor meer informatie stuur ons een e-mail met uw vraag.

Biomimicry Expert

Na het positief afsluiten van deze opleiding krijgt u een certificaat: Manager of the Future.
Dit certificaat is een aanvulling op uw huidige HBO/universitaire opleiding. Met dit certificaat bent u voorbereid op de nieuwste ontwikkelingen in organisaties en maakt u het verschil. Het in-control blijven in continue veranderende organisaties en wijzigende maatschappelijke inzichten vraagt om een andere manier van managen en sturen. Wendbaarheid vraagt om gedragsveranderingen. Als Biomimicry Expert bent u weer helemaal voorbereid op de toekomst!

Data en Locatie

De data van de bijeenkomsten en de onderwerpen die aan de orde komen zijn:

10 april 2019: De manager of the future, competenties en vaardigheden

24 april 2019: Trends, cultuur & transformatiemanagement

8 mei 2019: Gedrag en samenwerking

22 mei 2019: Coachen en faciliteren

5 juni 2019: De organisatie van werk in de toekomst

19 juni 2019: Praktijkdag, inclusief examen

Alle trainings- en theoriebijeenkomsten vinden plaats in Burgers’ Zoo te Arnhem.

Prijs

U betaalt voor de opleiding €4.399,00 (exclusief BTW). Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal, certificeringskosten en arrangementskosten.

Inschrijven 

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van trainingsmateriaal ad €210,00 (exclusief BTW), inbegrepen in de totaalprijs.
Het trainingsmateriaal bevat de volgende literatuur:  “Firm of the Future 3.8” geschreven door Els Martijn, “Biomimicry: Innovation Inspired by Nature” geschreven door Janine M. Benyus, en “Managing the Transition to a Sustainable Enterprise” geschreven door Rob van Tulder & Rob van Tilburg. Daarnaast bevat het pakket specifiek materiaal dat in deze training wordt gebruikt. Het betreft vereiste materialen zoals een syllabus en hand-outs. Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet betaalt u totaal € 375,00 exclusief BTW, tevens inbegrepen in totaalbedrag.