Masterclass Duurzame Woningbouwcorporatie


Duurzaamheid staat hoog op de nationale politieke agenda. Wettelijke kaders zijn uitgevaardigd op het gebied van energieverbruik en CO -reductie. Woningcorporaties staan voor een grote opgave. Wilt u weten wat duurzaamheid voor u betekent? Hoe vertaalt u de volkshuisvestelijke ambitie naar acties? Wat zijn de circulaire keuzes voor nieuwbouw en renovatie? Wilt u impact maken, dan is deze masterclass zeker iets voor u. 

Biomimicry Centre is een door Cedeo erkende instantie. Wij voeren het Cedeo-keurmerk op al onze opleidingen en masterclasses en reiken PE-punten uit. 

Inhoud

Tijdens de masterclass Duurzame Woningbouwcorporatie leert u over het verduurzamen van de woningvoorraad, circulair bouwen en CO -voetafdruk. Met behulp van nieuwe duurzame inzichten creëert u een toekomstbestendige corporatie met betaalbare woningen. 

Voor wie is deze masterclass?

Deze masterclass is bedoeld voor mensen die inzicht willen krijgen in de verduurzaming van woningcorporaties. 

U bent bereid nieuwe inzichten te verwerven en eigen ervaringen te delen. Verder wilt u zich versterken op het gebied van materiaal en CO2-voetafdruk. 

Waarom biomimicry?

Tijdens deze masterclass leert u hoe de natuurlijke principes u kunnen helpen bij het sturen/begeleiden naar een duurzame woningbouwcorporatie.

Hoe vertaalt u de volkshuisvestelijke ambitie naar acties? Wat zijn de juiste keuzes voor nieuwbouw en renovatie? Vind de juiste weg!
Word nu gecertificeerd Duurzame Woningbouwcorporatie Expert! 

Dagindeling

Onderwerpen voor de 2 dagen:

16 juni 2023:
Volkshuisvestelijke ambitie, prioriteiten en regelgeving, BENG, nul-op-de-meter, herijking energielabels, CO-voetafdruk, materialenpaspoort. 

30 juni 2023:
Nieuwbouw, sloop en financieringsmogelijkheden, klimaatgesprekken met stakeholders, dashboarding, communicatie.

Tijdsduur en belasting 

De totale doorlooptijd van deze masterclass is 4 dagdelen in 2 dagen. De stof wordt u aangereikt door ervaren professionals die zelf de materie toepassen in de praktijk.

Kosten voor deelname 

Biomimicry Centre verzorgt de masterclass Duurzame Woningbouwcorporatie. U betaalt € 1.995,- incl. BTW voor de masterclass. Dit is inclusief trainingsmateriaal, gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid luncharrangement. 

Locatie

Utrechtseweg 263

6862 AK Oosterbeek


Telefoon

+31 (0)26 213 65 50