Masterclass Duurzame Woningbouwcorporatie


Duurzaamheid staat hoog op de nationale politieke agenda. Wettelijke kaders zijn uitgevaardigd op het gebied van energieverbruik en CO -reductie. Woningcorporaties staan voor een grote opgave. Wilt u weten wat duurzaamheid voor u betekent? Hoe vertaalt u de volkshuisvestelijke ambitie naar acties? Wat zijn de circulaire keuzes voor nieuwbouw en renovatie? Wilt u impact maken, dan is deze masterclass zeker iets voor u. 

Biomimicry Centre is een door Cedeo erkende instantie. Wij voeren het Cedeo-keurmerk op al onze opleidingen en masterclasses en reiken PE-punten uit. 

Inhoud

Tijdens de masterclass Duurzame Woningbouwcorporatie leert u over het verduurzamen van de woningvoorraad, circulair bouwen en CO -voetafdruk. Met behulp van nieuwe duurzame inzichten creëert u een toekomstbestendige corporatie met betaalbare woningen. 

Voor wie is deze masterclass?

Deze masterclass is bedoeld voor mensen die inzicht willen krijgen in de verduurzaming van woningcorporaties. 

U bent bereid nieuwe inzichten te verwerven en eigen ervaringen te delen. Verder wilt u zich versterken op het gebied van materiaal en  CO₂-voetafdruk. 

Waarom biomimicry?

Tijdens deze masterclass leert u hoe de natuurlijke principes u kunnen helpen bij het sturen/begeleiden naar een duurzame woningbouwcorporatie.

Hoe vertaalt u de volkshuisvestelijke ambitie naar acties? Wat zijn de juiste keuzes voor nieuwbouw en renovatie? Kom meer te weten over het verduurzamen van uw woningvoorraad! Bekijk de  brochure voor meer informatie.

Dagindeling

Onderwerpen voor de 2 dagen:

10 november 2023:
Volkshuisvestelijke ambitie, prioriteiten en regelgeving, BENG, nul-op-de-meter, herijking energielabels, CO-voetafdruk, materialenpaspoort. 

24 november 2023:
Nieuwbouw, sloop en financieringsmogelijkheden, klimaatgesprekken met stakeholders, dashboarding, communicatie.

Tijdsduur en belasting 

De totale doorlooptijd van deze masterclass is 4 dagdelen in 2 dagen. De stof wordt u aangereikt door ervaren professionals die zelf de materie toepassen in de praktijk.

Kosten voor deelname 

Biomimicry Centre verzorgt de masterclass Duurzame Woningbouwcorporatie. U betaalt € 1.995,- incl. BTW voor de masterclass. Dit is inclusief trainingsmateriaal, gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid luncharrangement. 

Locatie

Utrechtseweg 263

6862 AK Oosterbeek


Telefoon

+31 (0)26 213 65 50