Masterclass Sustainable Lean

Het Biomimicry Centre verzorgt vanaf 11 januari 2019:

Masterclasses Sustainable Lean en de Toekomst van de  Circulaire Economie (SLCE)

Een sustainable lean business model  in 4 masterclasses op basis van natuurlijke modellen en technieken

 

Een 4-tal masterclasses over de toekomst van de circulaire economie en hoe lean daaraan kan bijdragen. Sustainability is meer dan verantwoorden over duurzaamheid. Het is anders denken en organiseren. Van circulair terug naar lineair maar wel op een duurzame manier. Nieuwe sustainable business modellen die waarde creëren en uw organisatie helpen om efficiënter en effectiever te werken.  Voorkom verspilling en verbruik minder grondstoffen,  de lean gedachte pur sang.

Inhoud

De masterclasses bestaan uit het doorgronden van de sustainability doelstellingen en de impact van de circulaire economie. Hoe kan u uw verdienmodel verduurzamen en tegelijkertijd optimaliseren? Hoe kunt u daarvoor aansluiten bij uw lean-programma’s? Hoe berekent u een CO2-footprint?
Elke masterclass wordt afgesloten met een praktijk business case, waarbij u de opgedane inzichten kan toepassen.
De bijeenkomsten eindigen met een lunch zodat u, tijdens het nuttigen van een versnapering, met elkaar op een ontspannen manier in contact kan komen.

Opbouw en tijdsduur

De totale doorlooptijd van deze opleiding is 4 blokken van 4 uur.
De stof wordt u aangereikt door ervaren docenten die zelf de materie toepassen in de praktijk.

PE-punten

Deze cursus komt in aanmerking voor 4 PE punten per masterclass. Als u ieder masterclass aanwezig bent krijgt u 16 PE punten.

Voor wie

De masterclass Sustainable Lean en de Toekomst van de Circulaire Economie is bedoeld voor managers en leidinggevenden die inzicht willen krijgen in wat sustainability betekent voor organisaties. Hoe kunt u uw verdienmodel aanpassen aan de circulaire economie? U krijgt nieuwe inzichten op het gebied van nieuwe business modellen & strategieën, en product- en procesinnovatie technieken ter voorkoming van milieuverspillingen. Verder komen aan de orde het doorgronden van uw ketenverantwoordelijkheid (LCA) en de verantwoording hierover de CO2-footprint.

Heeft u behoefte aan het vergroten van uw kennis op het gebied van sustainability, de circulaire economie en hoe lean u daarbij kan helpen? Wilt u weten hoe sustainability uw organisatie kan helpen om nog effectiever te worden? Bent u begaan met duurzaamheid en hoe organisaties daaraan een bijdrage kunnen leveren die ook nog eens commercieel verantwoord is?
Volg dan de 4 masterclasses: Sustainable Lean en de Toekomst van de Circulaire Economie.

Data en Locatie

Deze masterclass wordt gegeven vanaf 11 januari 2019 in het Tropenmuseum te Amsterdam.
Elke masterclass start om 09.00 uur en eindigt om 13.00 uur.

De onderwerpen van de masterclasses zijn;

  • 11  januari 2019: Sustainability Development Goals, Lean en Duurzaamheid en de Natuurlijke Principes
  • 18  januari 2019: De Circulaire Economie, Sustainable Strategieën, de nieuwe Sustainable Business Modellen en de R-Strategieën
  • 25  januari 2019: Natuurlijk en Lean ontwerpen en Technische Hulpmiddelen (Blockchain, AI, VR/AR, IoT)
  • 1 februari 2019: Sustainable Procesinnovaties, Life Cycle Assessment (LCA), CO2-footprint en het SDG-Dashboard

Prijs

U betaalt voor de opleiding €1.995,00 (exclusief BTW).
Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal en arrangementskosten (drank en versnaperingen).

 

Inschrijven

 

(Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van trainingsmateriaal. Dit bedraagt  €120,00 (exclusief BTW) en zit inbegrepen in de totaalprijs.
Het trainingsmateriaal bevat de volgende literatuur: “Doughnut Economics” door Kate Raworth en “The Lean Toolbox 5th Edition” door John Bicheno and Matthias Holweg.
Daarnaast bevat het pakket specifiek materiaal dat in deze training wordt gebruikt. Het betreft vereiste materialen zoals een syllabus en hand-outs. Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee/fris en versnaperingen betaalt u totaal € 245,00 (exclusief BTW), tevens inbegrepen in de totaalprijs.)

Folder Masterclass Sustainable Lean