Over ons

Wij dragen de kennis uit over Biomimicry, de leer van de natuurwetenschappen. Dit doen wij in samenwerking met vele Biomimicry Experts. Via onze twitteraccount delen wij regelmatig nieuwe ontdekkingen op het gebied van Biomimicry. Vele jaren geven wij al opleidingen en proberen wij het zakenleven te interesseren in de natuurlijke oplossingen.

Wie zijn wij

Direct verbonden aan het Biomimicry Centre zijn:

Els Martijn, Biomimicry Expert en Docent

Ik heb meer dan 20 jaar ervaring als bestuurder, leidinggevende en project- en programmamanager bij veranderingstrajecten en sustainablility vraagstukken oa bij SVB, ProRail, Ziekenhuizen, ZBO’s, Energiebedrijven en Fabrikanten. Van oorsprong financieel geschoold, ben ik nu een generalist wat tot uitdrukking komt in mijn werk als strategische verandermanager en sustainability expert. Sinds 2011 beoefen ik Biomimicry. Ik ben fiscalist, accountant, heb een MBA en ben in 2006 afgestudeerd als  Master Change Management aan de VU te Amsterdam. Toegepaste biologie, scheikunde en natuurkunde is mijn passie. Als auteur heb ik 2 managementboeken geschreven over verandermanagement en de organisatie van de toekomst. Regelmatig ben ik spreker en geef ik workshops als visionair op het gebied van duurzaamheid en organisatiekunde. De natuur is mijn passie en als vrijwilliger ben ik gids bij Burgers’ Zoo. U kunt mij bereiken via els.martijn@biomimicry-centre.com of telefonisch op +31 (0)6 11 792 892.

 

Marije Groen in ’t Wout, Biomimicry Expert en Docent

Na 15 jaar werkzaam te zijn geweest als financial besloot ik in 2016 mijn baan op te zeggen om mijn nieuwe ambities als verandermanager en coach te realiseren. Als Finance Manager en MT lid heb ik (naast alle financiële kennis) veel ervaring opgedaan op het gebied van strategisch veranderen, inspirerend & coachend leiderschap en procesverbeteringen. Nu ben ik werkzaam als strategisch verandermanager en coach. In mijn werk hanteer ik de Biomimicry technieken. Ik geloof heel erg in organisch veranderen waarbij de mens centraal staat, een verandering kan namelijk alleen maar gerealiseerd worden als wij als mens deze accepteren. Als je mensen in hun waarde laat, echt naar ze luistert en begrip toont ontstaat er wederzijds vertrouwen en kunnen er gezamenlijk mooie doelen behaald worden. Samenwerken richting een bepaald doel is voor mij belangrijk tijdens een verander- of coachingstraject. De reis is vooraf nog niet bepaald, maar het doel wel. U kunt mij bereiken via m.groenintwout@biomimicry-centre.com of telefonisch op +31 (0)6 11 09 72 28.

Danielle Boumans, Biomimicry Expert en trainer

Ik ben mijn werkzame leven gestart in de procesindustrie bij DSM om daarna via vrijwilligerswerk bij IVN en de Gemeente Sittard bij Mad Science Nederland terecht te komen, waar ik als gekke professor startte en uiteindelijk eindigde in het managementteam. Ik heb jarenlange ervaring in het onderwijs en dit mooi kunnen combineren met projectmanagement en sales. Mijn hart ligt echter van jongs af aan al bij de natuur en de mens. Met de paplepel ingegoten als het ware. Wie kijkt naar de natuur kan niet anders dan verwonderd en gefascineerd raken. Techniek past mij als een handschoen, dus de stap naar Biomimicry voelde als een hele natuurlijke. Mijn expertise ligt hierin vooral in het design & architectuur stuk. Al houd ik ook van verandering en heb ik de BBCM opleiding met veel plezier succesvol afgerond. Verandering is leuk! Vooral wanneer er weerstand is. Dat is de plek waar ik met plezier aan de slag ga. U kunt mij bereiken via d.boumans@biomimicry-centre.com of telefonisch op +31 (0)6 14 61 33 85.

 

 

Joost Brouwer, Biomimicry Expert en Docent

Ik heb vele jaren gewerkt in de telecomindustrie op het gebied van  sales en marketing zowel aan de B2B als B2C kant.  Nieuwe markten, nieuwe producten de uitdaging kan niet groot genoeg zijn. Het zoeken naar duurzame oplossingen door te leren van de natuur is iets fascinerends. Hoe kunnen we marketing en sales bedrijven op een sustainable manier? Ik heb een bedrijfseconomische achtergrond met vele jaren (internationale) sales en marketing ervaring. Vanuit een commercieel perspectief denk ik graag mee om de wereld voor mijn kinderen beter achter te laten. U kunt mij bereiken via  j.brouwer@biomimicry-centre.com of telefonisch op  +31 (0)6 21 588 583

Daarnaast werken wij nog met vele Biomimicry Experts die actief zijn als trainer en/of docent.