Sustainability Controller For Enterprise Excellence

Voor enterprise excellence is het vermogen nodig om dynamisch en organisch mee te bewegen met uw klant. Biomimicry helpt u flexibele en duurzame organisaties te creëren. Als Biomimicry Control Expert kunt u sustainable strategieën beoordelen en sustainable business cases onderbouwen. De totale kosten van de keten kunt u meten en stuurinformatie wordt op kwantitatieve en kwalitatieve normen gebaseerd. Met natuurlijk investeren, het berekenen van de SROI en het optimaliseren van input en output flows helpt u uw organisatie met het maken van de omslag naar enterprise excellence.

Biomimicry Centre is een door Cedeo erkende instantie. Wij voeren het Cedeo-keurmerk op al onze opleidingen en masterclasses en reiken PE-punten uit.

Inhoud

In deze 6-daagse opleiding leert u sustainable control/management op basis van biomimicry technieken. Ook krijgt u uitleg over de Klimaatwet en hoe u met verschillende tools, zoals de CO₂-Prestatieladder en de life cycle assessment (LCA), uw organisatie toekomstbestendig maakt. 

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is voor controllers/CFO’s die (gaan) werken in een duurzame netwerkorganisatie.

U bent bereid nieuwe inzichten te verwerven en eigen ervaringen te delen. Verder wilt u zich versterken op het gebied van duurzaamheid, transformaties, wendbaarheid en innovatieve procesoplossingen.   

Waarom biomimicry?

Natuurlijke principes helpen u om bij continu veranderende omstandigheden wendbaar te blijven. Tijdens de opleiding leert u hoe de natuur u kan helpen bij het adviseren van organisaties over het in control blijven. 

Hoe gaat u om met klimaatverandering? Kunt u sturen op en adviseren in de transformatie naar een duurzame organisatie? Van visie naar impact! Bekijk de brochure voor meer informatie. 

Dagindeling 

Onderwerpen voor de 6 dagen (Start februari 2023):

Dag 1: 
Visie: sustainable uitgangspunten, Sustainable Development Goals (SDG’s), sustainable strategieën.

Dag 2:
Inventarisatie: business modellen, visie en strategie eigen organisatie 

Dag 3:
Inzicht: inzicht in grondstoffen, Sankey diagram, Life cycle Assessment (LCA), Life cycle costing (LCC) en CO2 footprint.  

Dag 4:
Implementatie: certificering, trends, cultuur & organisatie van de toekomst, U-model. 

Dag 5:
Impact: SDG dashboard, GRI/IR reporting, sustainable business cases 

Dag 6:
Praktijkdag – klimaatgame spelen.

Tijdsduur en belasting 

De totale doorlooptijd van deze opleiding is 3 maanden met 6 opleidingsdagen. De voorbereidingen en opdrachten vragen om een gemiddelde inspanning van 3 uur per week. 

Kosten voor deelname 

Biomimicry Centre verzorgt de opleiding Sustainability Controller for Enterprise Excellence. U betaalt € 4.699,- excl. BTW voor de opleiding. Dit is inclusief trainingsmateriaal, certificeringskosten, gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid luncharrangement. 

Locatie

Utrechtseweg 263

6862 AK Oosterbeek


Telefoon

+31 (0)26 213 65 50