Sustainability Compliance & Reporting Manager

Duurzaamheidskaders zijn in wetten en akkoorden vastgelegd. Het beoordelen of uw organisatie op koers ligt vraagt om andere inzichten. Als Sustainability Compliance & Reporting Manager kunt u sustainable strategieën en sustainable business cases beoordelen op milieu-impact. De totale milieukosten van de keten kunt u berekenen en de voetafdruk wordt uw milieukompas. Met natuurlijk investeren, het opstellen van een life cycle analyse (inclusief MKI-waarde) helpt u uw organisatie om de duurzaamheidstransitie gecontroleerd te laten verlopen. Wees voorbereid op de CSRD en begin nu met meten en verantwoorden.

Biomimicry Centre is een door Cedeo erkende instantie. Wij voeren het Cedeo-keurmerk op al onze opleidingen en masterclasses en reiken PE-punten uit.

Inhoud

In deze 6-daagse opleiding leert u sustainable control/management op basis van biomimicry technieken. Ook krijgt u uitleg over de Klimaatwet en hoe u met verschillende tools, zoals de CO₂-Prestatieladder en de life cycle assessment (LCA), uw organisatie toekomstbestendig maakt. 

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is voor controllers/CFO’s die (gaan) werken in een duurzame netwerkorganisatie.

U bent bereid nieuwe inzichten te verwerven en eigen ervaringen te delen. Verder wilt u zich versterken op het gebied van duurzaamheid, transformaties, wendbaarheid en innovatieve procesoplossingen.   

Waarom biomimicry?

Natuurlijke principes helpen u om bij continu veranderende omstandigheden wendbaar te blijven. Tijdens de opleiding leert u hoe de natuur u kan helpen bij het adviseren van organisaties over het in control blijven. 

Hoe gaat u om met klimaatverandering? Kunt u sturen op en adviseren in de transformatie naar een duurzame organisatie? Van visie naar impact! Bekijk de brochure voor meer informatie. 

Dagindeling 

Onderwerpen voor de 6 dagen (Start 22 september 2023):

Dag 1: 22 september
Visie: sustainable uitgangspunten, Sustainable Development Goals (SDG’s), sustainable strategieën.

Dag 2: 6 oktober
Inventarisatie: business modellen, visie en strategie eigen organisatie 

Dag 3: 20 oktober
Inzicht: inzicht in grondstoffen, Sankey diagram, Life cycle Assessment (LCA), Life cycle costing (LCC) en CO2 footprint.  

Dag 4: 3 november
Implementatie: certificering, trends, cultuur & organisatie van de toekomst, U-model. 

Dag 5: 17 november
Impact: SDG dashboard, GRI/IR reporting, sustainable business cases 

Dag 6: 1 december
Praktijkdag – klimaatgame spelen.

Tijdsduur en belasting 

De totale doorlooptijd van deze opleiding is 3 maanden met 6 opleidingsdagen. De voorbereidingen en opdrachten vragen om een gemiddelde inspanning van 3 uur per week. 

Kosten voor deelname 

Biomimicry Centre verzorgt de opleiding Sustainability Compliancy & Reporting Manager. U betaalt € 4.750,- excl. BTW voor de opleiding. Dit is inclusief trainingsmateriaal, certificeringskosten, gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid luncharrangement. 

Locatie

Utrechtseweg 263

6862 AK Oosterbeek


Telefoon

+31 (0)26 213 65 50