Biomimicry Business Change Manager (BBCM)

Het Biomimicry Centre verzorgt vanaf 29 maart 2019:

Opleiding tot Biomimicry Business Change Manager (BBCM, 42 PE punten)

 

Organisch veranderen

Een 6-daagse opleiding tot Biomimicry Expert in Change Management.
Hoe kunt u de veranderingen in organisaties op een natuurlijke manier sturen/begeleiden?
Strategische, operationele en innovatie gedreven veranderingen hebben een hogere succesfactor indien Biomimicry wordt toegepast (LAMP-research). U leert in deze opleiding hoe de natuur u kan helpen om veranderingen efficiënter en effectiever vorm te geven.

 

Inhoud Opleiding Verandermanager Duurzaamheid

Het leertraject bestaat uit theoriebijeenkomsten, opdrachten op de eigen werkplek en een praktijksessie.
De theoriebijeenkomsten geven u de theoretisch onderbouwing op basis van wetenschappelijk onderzoek en de modellen en technieken vanuit biomimicry voor veranderingstrajecten.
Bij de opdrachten staan uw ervaringen centraal als verandermanager en uw visie op veranderen.
Tijdens de praktijksessie zal u een business case uitwerken en analyseren, waarbij u wordt uitgedaagd om uw biomimicry kennis toe te passen.

Opbouw, duur en belasting

De totale doorlooptijd van deze opleiding is 3 maanden.
Tijdens deze 3 maanden zijn er 5 trainingsbijeenkomsten en 1 praktijkdag.
De voorbereiding en de opdrachten vragen om een gemiddelde inspanning van 3 tot 5 uur per week naast de theorie en praktijkdag.

Voor wie

De training is bedoeld voor mensen die leiding (gaan) geven aan een veranderingsproces. U bent bereid om nieuwe inzichten te absorberen en eigen ervaringen te delen. Verder wilt u zich versterken op het vlak van de kennis van de natuur, verandermanagement, integraal denken, veerkracht en communicatietechnieken. U heeft een HBO of academisch denkniveau en heeft geen moeite met het lezen van Engelse literatuur.

Heeft u behoefte aan andere inzichten om veranderingstrajecten succesvol te doorlopen, heeft u het idee dat de aanpak van veranderingstrajecten anders kan en moet, wilt u handvatten krijgen om weerstand te verminderen en de mens centraal te stellen? Dan is deze opleiding zeker iets voor u.

PE punten

Wij zijn een erkende PE-instelling. Deze cursus komt in aanmerking voor 42 PE punten. Voor meer informatie stuur ons een e-mail met uw vraag.

Biomimicry Expert Duurzame Verandermanager

Na het positief afsluiten van deze opleiding krijgt u een certificaat: Biomimicry Expert Change Manager. Dit certificaat is een aanvulling op uw opleiding tot gecertificeerd verandermanager. Met dit certificaat bent u voorbereid op de nieuwste ontwikkelingen in organisaties en maakt u het verschil. Het sturen van veranderingen in continue veranderende organisaties en wijzigende maatschappelijke inzichten vraagt om een andere manier van sturen en plannen. Als Biomimicry Expert bent u weer helemaal voorbereid als verandermanager op de toekomst!

Data en Locatie

De data van de bijeenkomsten en de onderwerpen die aan de orde komen zijn;

29 maart 2019: Introductie Biomimicry en Verandermanagement

12 april 2019: Organisatieveranderingen

26 april 2019: Samenwerkingsverbanden

10 mei 2019: Gedragsaspecten

24 mei 2019: Ontwerpen Veranderproces en Transformatiemanagement

7 juni 2019: Praktijkdag, inclusief examen

Alle trainings- en theoriebijeenkomsten vinden plaats in Burgers’ Zoo te Arnhem.

Prijs

U betaalt voor de opleiding €4.399,00 (exclusief BTW).
Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal, certificeringskosten en arrangementskosten.

 

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van trainingsmateriaal ad €210,00 (exclusief BTW), inbegrepen in de totaalprijs.
Het trainingsmateriaal bevat de volgende literatuur: “Het beest in uw organisatie” en “Firm of the Future 3.8′ geschreven door Els Martijn, “Biomimicry: Innovation Inspired by Nature” geschreven door Janine M. Benyus, “The Nature of Business: Redesigning for Resilience” geschreven door Giles Hutchins en “Het veranderboek” geschreven door S. en W. Ten Have en B. Janssen.
Daarnaast bevat het pakket specifiek materiaal dat in deze opleiding wordt gebruikt. Het betreft vereiste materialen zoals een syllabus en hand-outs. Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet betaalt u totaal € 375,00 (exclusief BTW), tevens inbegrepen in totaalbedrag.

 

 

Folder: Biomimicry Business Change Manager