Sustainability & Business Development Manager

Om te kunnen innoveren heeft u het vermogen nodig om snel en dynamisch mee te bewegen met de belangrijkste technologische ontwikkelingen en de behoefte van uw klant. Biomimicry helpt u om snelheid te krijgen in het innovatieproces en het vinden van oplossingen door te leren van de natuur. Als Sustainability & Business Development Manager kunt u sustainability vertalen naar een product, dienst, proces en keten. Daarnaast ervaart u hoe een natuurlijk designproces u helpt om draagvlak en creativiteit te ontwikkelen. U helpt uw organisatie met het duurzamer maken van een product en/of dienst.

Biomimicry Centre is een door Cedeo erkende instantie. Wij voeren het Cedeo-keurmerk op al onze opleidingen en masterclasses en reiken PE-punten uit.  

Voor wie?

Deze opleiding is voor Sustainability/Business Development Managers die (gaan) werken in een duurzame organisatie. U bent bereid nieuwe inzichten te verwerven en eigen ervaringen te delen. Verder wilt u zich versterken op het gebied van duurzaamheid, innovatie, procesefficiëntie en designoplossingen.

Inhoud

In deze 6-daagse opleiding leert u sustainability management op basis van biomimicry technieken en dashboards. Ook krijgt u uitleg over onder andere de Sustainable Development Goals (SDG’s), sustainable business modellen en natuurlijke designprincipes.

Waarom Biomimicry?

Natuurlijke principes helpen u om duurzaamheid eenvoudig te integreren in uw innovatietrajecten. Tijdens de opleiding leert u hoe de natuur u kan inspireren en hoe toekomstbestendigheid en duurzaamheid hand in hand gaan.

Hoe kunt u sturen op en adviseren in de transformatie naar een duurzame organisatie? Bekijk de brochure voor meer informatie.

Dagindeling & inhoud

Onderwerpen voor de 6 dagen
Dag 1: 20 september 2024

Sustainable Development Goals (SDG’s), klimaatakkoorden en broeikasgassen.

Dag 2: 4 oktober 2024

Circulaire economie, sustainable business modellen, verdienmodellen en cultuur. 

Dag 3: 18 oktober 2024

Natuurlijke designprincipes, productinnovatie, voedsel en wonen. 

Dag 4: 1 november 2024

Technologische ontwikkelingen, mobiliteit en data.

Dag 5: 15 november 2024

Life cycle assessment (LCA), CO₂-voetafdruk, ISO, MVI en transitiemanagement. 

Dag 6: 29 november 2024

Praktijkdag – klimaatgame spelen.

Kosten

Biomimicry Centre verzorgt de opleiding Sustainability Business Development Manager. U betaalt € 4.850,- excl. BTW voor de opleiding. Dit is inclusief trainingsmateriaal, certificeringskosten, gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid luncharrangement.

Tijdsduur en belasting

De totale doorlooptijd van deze opleiding is 3 maanden met 6 opleidingsdagen. De voorbereidingen en opdrachten vragen om een gemiddelde inspanning van 3 uur per week.

PE-punten

42 punten

Scroll naar boven

Login

Cursisten & Friends of the Future