Sustainability & Business Development Manager

Om te kunnen innoveren is het vermogen nodig om snel en dynamisch mee te bewegen met de belangrijkste technologische ontwikkelingen en de behoefte van de klant. Biomimicry helpt u om snelheid te krijgen in het innovatieproces en het vinden van oplossingen door te leren van de natuur. Als Sustainability & Business Development Manager kunt u sustainability vertalen naar een product, dienst, proces en keten. Daarnaast ervaart u hoe een natuurlijk designproces u helpt om draagvlak en creativiteit te ontwikkelen. U helpt uw organisatie met het duurzamer maken van een product en/of dienst. 

Inhoud

U leert sustainability management op basis van biomimicry technieken en dashboards. Ook krijgt u uitleg over onder andere de Sustainable Development Goals (SDG’s), sustainable business modellen en natuurlijke designprincipes.

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is voor Sustainability/Business Development Managers die (gaan) werken in een duurzame organisatie.

U bent bereid nieuwe inzichten te verwerven en eigen ervaringen te delen. Verder wilt u zich versterken op het gebied van duurzaamheid, innovatie, procesefficiëntie en designoplossingen. 

Waarom biomimicry?

Natuurlijke principes helpen u om duurzaamheid eenvoudig te integreren in uw innovatietrajecten. Tijdens de opleiding leert u hoe de natuur u kan inspireren en hoe toekomstbestendigheid en duurzaamheid hand in hand gaan. 

Hoe kunt u sturen op en adviseren in de transformatie naar een duurzame organisatie? Bekijk de brochure voor meer informatie.

Dagindeling 

Onderwerpen voor de 6 dagen:

29 september 2020:

Sustainable Developent Goals (SDG’s), circulaire economie & sustainable business strategieën.

13 oktober 2020:
Sustainable business modellen, sustainability business cases, value propositions. 

27 oktober 2020:
Natuurlijke designprincipes, productinnovatie, vormgeving & lichtgewicht materialen. 

10 november 2020:
Technologische ontwikkelingen, cultuur en transformatiemanagement. 

24 november 2020:
Life cycle assessment (LCA), CO₂-voetafdruk, ISO, MVI en SDG-Dashboard. 

8 december 2020:
Praktijkdag – klimaatgame spelen. 

Tijdsduur en belasting 

De totale doorlooptijd van deze opleiding is 3 maanden met 6 opleidingsdagen. De voorbereidingen en opdrachten vragen om een gemiddelde inspanning van 3 uur per week. 

Kosten voor deelname 

Biomimicry Centre verzorgt vanaf 29 september 2020 de opleiding Sustainability Business Development Manager. U betaalt € 4.499,- voor de opleiding. Dit is inclusief trainingsmateriaal, certificeringskosten, gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid luncharrangement. 

Locatie

Utrechtseweg 263

6862 AK Oosterbeek


Contact

Info@biomimicry-centre.com

Telefoon

+31 (0)26 213 65 50