Sustainability & Business Development Manager

Om te kunnen innoveren heeft u het vermogen nodig om snel en dynamisch mee te bewegen met de belangrijkste technologische ontwikkelingen en de behoefte van uw klant. Biomimicry helpt u om snelheid te krijgen in het innovatieproces en het vinden van oplossingen door te leren van de natuur. Als Sustainability & Business Development Manager kunt u sustainability vertalen naar een product, dienst, proces en keten. Daarnaast ervaart u hoe een natuurlijk designproces u helpt om draagvlak en creativiteit te ontwikkelen. U helpt uw organisatie met het duurzamer maken van een product en/of dienst.

Biomimicry Centre is een door Cedeo erkende instantie. Wij voeren het Cedeo-keurmerk op al onze opleidingen en masterclasses en reiken PE-punten uit.  

Inhoud

In deze 6-daagse opleiding leert u sustainability management op basis van biomimicry technieken en dashboards. Ook krijgt u uitleg over onder andere de Sustainable Development Goals (SDG’s), sustainable business modellen en natuurlijke designprincipes.

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is voor Sustainability/Business Development Managers die (gaan) werken in een duurzame organisatie.

U bent bereid nieuwe inzichten te verwerven en eigen ervaringen te delen. Verder wilt u zich versterken op het gebied van duurzaamheid, innovatie, procesefficiëntie en designoplossingen. 

Waarom biomimicry?

Natuurlijke principes helpen u om duurzaamheid eenvoudig te integreren in uw innovatietrajecten. Tijdens de opleiding leert u hoe de natuur u kan inspireren en hoe toekomstbestendigheid en duurzaamheid hand in hand gaan. 

Hoe kunt u sturen op en adviseren in de transformatie naar een duurzame organisatie? Bekijk de brochure voor meer informatie.

Dagindeling 

Onderwerpen voor de 6 dagen*:

18 februari 2022:

Sustainable Development Goals (SDG’s), klimaatakkoorden en broeikasgassen.

4 maart 2022:
Circulaire economie, sustainable business modellen, verdienmodellen en cultuur. 

18 maart 2022:
Natuurlijke designprincipes, productinnovatie, voedsel en wonen. 

1 april 2022:
Technologische ontwikkelingen, mobiliteit en data.

15 april 2022:
Life cycle assessment (LCA), CO₂-voetafdruk, ISO, MVI en transitiemanagement. 

29 april 2022:
Praktijkdag – klimaatgame spelen.

*data najaar 2022: 23-09, 7-10, 21-10, 4-11, 18-11, 2-12

Tijdsduur en belasting 

De totale doorlooptijd van deze opleiding is 3 maanden met 6 opleidingsdagen. De voorbereidingen en opdrachten vragen om een gemiddelde inspanning van 3 uur per week. 

Kosten voor deelname 

Biomimicry Centre verzorgt de opleiding Sustainability Business Development Manager. U betaalt € 4.699,- excl. BTW voor de opleiding. Dit is inclusief trainingsmateriaal, certificeringskosten, gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid luncharrangement. 

Locatie

Utrechtseweg 263

6862 AK Oosterbeek


Telefoon

+31 (0)26 213 65 50