Masterclass Duurzame Woningbouwcorporatie

Duurzaamheid staat hoog op de nationale politieke agenda. Wettelijke kaders zijn uitgevaardigd op het gebied van energieverbruik en CO₂ -reductie. Woningcorporaties staan voor een grote opgave. Wilt u weten wat duurzaamheid voor u betekent? Hoe vertaalt u de volkshuisvestelijke ambitie naar acties? Wat zijn de circulaire keuzes voor nieuwbouw en renovatie? Wilt u impact maken, dan is deze masterclass zeker iets voor u. 

Biomimicry Centre is een door Cedeo erkende instantie. Wij voeren het Cedeo-keurmerk op al onze opleidingen en masterclasses en reiken PE-punten uit.

Voor wie?

Deze masterclass is bedoeld voor mensen die inzicht willen krijgen in de verduurzaming van woningcorporaties. U bent bereid nieuwe inzichten te verwerven en eigen ervaringen te delen. Verder wilt u zich versterken op het gebied van materiaal en CO₂-voetafdruk.

Inhoud

Tijdens de masterclass Duurzame Woningbouwcorporatie leert u over het verduurzamen van de woningvoorraad, circulair bouwen en CO₂ -voetafdruk. Met behulp van nieuwe duurzame inzichten creëert u een toekomstbestendige corporatie met betaalbare woningen.

Waarom Biomimicry?

Tijdens deze masterclass leert u hoe de natuurlijke principes u kunnen helpen bij het sturen/begeleiden naar een duurzame woningbouwcorporatie.

Hoe vertaalt u de volkshuisvestelijke ambitie naar acties? Wat zijn de juiste keuzes voor nieuwbouw en renovatie? Kom meer te weten over het verduurzamen van uw woningvoorraad! Bekijk de brochure voor meer informatie.

Dagindeling & inhoud

Onderwerpen voor de 2 dagen
Dag 1: 13 juni 2024

Volkshuisvestelijke ambitie, prioriteiten en regelgeving, BENG, nul-op-de-meter, herijking energielabels, CO₂-voetafdruk, materialenpaspoort. 

Dag 2: 27 juni 2024

Nieuwbouw, sloop en financieringsmogelijkheden, klimaatgesprekken met stakeholders, dashboarding, communicatie.

Kosten

Biomimicry Centre verzorgt de masterclass Duurzame Woningbouwcorporatie. U betaalt € 1.995,- incl. BTW voor de masterclass. Dit is inclusief trainingsmateriaal, gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid luncharrangement.

Tijdsduur en belasting

De totale doorlooptijd van deze masterclass is 4 dagdelen in 2 dagen. De stof wordt u aangereikt door ervaren professionals die zelf de materie toepassen in de praktijk.

PE-punten

14 punten

Scroll naar boven

Login

Cursisten & Friends of the Future