Masterclass Sustainability & Circulaire Economie

Sustainability staat hoog op de agenda van de overheid en non-profit- en profitorganisaties. Wettelijke kaders zijn in de maak op het gebied van CO₂-reductie en duurzame energie. Sustainability is meer dan verantwoorden over duurzaamheid. Het is anders denken en organiseren.

Biomimicry Centre is een door Cedeo erkende instantie. Wij voeren het Cedeo-keurmerk op al onze opleidingen en masterclasses en reiken PE-punten uit. 

Voor wie?

Deze masterclass is bedoeld voor managers en leidinggevenden die inzicht willen krijgen in wat sustainability betekent voor organisaties. U bent bereid nieuwe inzichten te verwerven en eigen ervaringen te delen. Verder wilt u uw kennis vergroten op het gebied van sustainability en hoe de circulaire economie een duurzame bijdrage kan leveren aan de economie.

Inhoud

De 2-daagse masterclass Sustainability & Circulaire Economie bestaat uit het doorgronden van de sustainability doelstellingen en de impact van de circulaire economie. U krijgt nieuwe inzichten op het gebied van nieuwe business modellen & strategieën en product & proces innovatietechnieken en in uw ketenverantwoordelijkheden.

Waarom Biomimicry?

Tijdens de masterclass leert u hoe de natuurlijke principes u kunnen helpen bij het ontwerpen van nieuwe business modellen die het werk in uw organisatie efficiënter en effectiever kunnen laten verlopen.

Hoe kunt u uw verdienmodel verduurzamen en tegelijkertijd optimaliseren? Hoe sluit u aan bij duurzaamheidsprogramma’s? Hoe berekent u de CO₂-voetafdruk? Bekijk de brochure voor meer informatie.

Dagindeling & inhoud

Onderwerpen voor de 2 dagen
Dag 1: 13 juni 2024

Sustainable Development Goals (SDG’s), duurzaamheid, circulaire economie, sustainable strategieën, de nieuwe sustainable businessmodellen en R-strategieën.

Dag 2: 27 juni 2024

Natuurlijk en lean ontwerpen, technische hulpmiddelen (blockchain, AI, VR/AR, IoT), life cycle assessment (LCA), CO₂-voetafdruk en het SDG-Dashboard.

Kosten

Biomimicry Centre verzorgt de masterclass Sustainability & Circulaire Economie. U betaalt voor de masterclass € 1.995,- excl. BTW. Dit is inclusief trainingsmateriaal, gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid luncharrangement.

Tijdsduur en belasting

De totale doorlooptijd van deze masterclass is 2 dagen. De stof wordt u aangereikt door ervaren professionals die zelf de materie toepassen in de praktijk.

PE-punten

14 punten

Scroll naar boven

Login

Cursisten & Friends of the Future