Masterclass Sustainability & Circulaire Economie

Sustainability staat hoog op de agenda van de overheid en non-profit- en profitorganisaties. Wettelijke kaders zijn in de maak op het gebied van CO₂-reductie en duurzame energie. Sustainability is meer dan verantwoorden over duurzaamheid. Het is anders denken en organiseren.

Biomimicry Centre is een door Cedeo erkende instantie. Wij voeren het Cedeo-keurmerk op al onze opleidingen en masterclasses en reiken PE-punten uit. 

Inhoud

De 2-daagse masterclass Sustainability & Circulaire Economie bestaat uit het doorgronden van de sustainability doelstellingen en de impact van de circulaire economie. U krijgt nieuwe inzichten op het gebied van nieuwe business modellen & strategieën en product & proces innovatietechnieken en in uw ketenverantwoordelijkheden.

Voor wie is deze masterclass?

Deze masterclass is bedoeld voor managers en leidinggevenden die inzicht willen krijgen in wat sustainability betekent voor organisaties. 

U bent bereid nieuwe inzichten te verwerven en eigen ervaringen te delen. Verder wilt u uw kennis vergroten op het gebied van sustainability en hoe de circulaire economie een duurzame bijdrage kan leveren aan de economie.

Waarom biomimicry?

Tijdens de masterclass leert u hoe de natuurlijke principes u kunnen helpen bij het ontwerpen van nieuwe business modellen die het werk in uw organisatie efficiënter en effectiever kunnen laten verlopen.

Hoe kunt u uw verdienmodel verduurzamen en tegelijkertijd optimaliseren? Hoe kunt u daarvoor aansluiten bij duurzaamheidsprogramma’s? Hoe berekent u de CO₂-voetafdruk? Vind de juist weg!

Dagindeling

Onderwerpen voor de 2 dagen:

10 november 2023:
Sustainable Development Goals (SDG’s), duurzaamheid, circulaire economie, sustainable strategieën, de nieuwe sustainable businessmodellen en R-strategieën.

24 november 2023:
Natuurlijk en lean ontwerpen, technische hulpmiddelen (blockchain, AI, VR/AR, IoT), life cycle assessment (LCA), CO₂-voetafdruk en het SDG-Dashboard.

Tijdsduur en belasting 

De totale doorlooptijd van deze masterclass is 2 dagen. De stof wordt u aangereikt door ervaren professionals die zelf de materie toepassen in de praktijk.

Kosten voor deelname 

Biomimicry Centre verzorgt de masterclass Sustainability & Circulaire Economie. U betaalt voor de masterclass € 1.995,- excl. BTW. Dit is inclusief trainingsmateriaal, gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid luncharrangement. 

Locatie

Utrechtseweg 263

6862 AK Oosterbeek


Telefoon

+31 (0)26 213 65 50