Toolbox

In deze toolbox vindt u alle tools die u als Friend of the Future kan inzetten. Aan de hand van dit overzicht kunt u contact met ons opnemen voor verdere toelichting en eventuele overdracht van benodigde materialen. Ook helpen we u graag meedenken over de juiste tool voor uw situatie. 

CO2-Lab Xperience
Er is een overschot aan CO2. Waarom gebruiken we dit niet als bouwstof? In het CO2-lab leggen we uit hoe we CO2 als grondstof kunnen gebruiken. Maak bio-cement en lanceer een raket op CO2-brandstof. Ervaar dat CO2 een kans is in plaats van een probleem. Na deze ervaring maakt uw gehele team een transitiepad van de klimaattransitie richting 2025 of verder.

Aantal deelnemers: >5
Tijdsduur: 2,5 tot 4 uur
3D-print Xperience
Grondstoffen en producten gaan keer op keer de hele wereld over. Massaconsumptie is de norm. Hoe kunnen we dit in de toekomst beter doen? In deze Xperience leer je hoe lokaal produceren de norm wordt. Maak en print zelf je 3D-ontwerp, ervaar de toekomst! Na deze ervaring maakt uw gehele team een transitiepad van de technische transitie richting 2025 of verder.

Aantal deelnemers: >5
Tijdsduur: 2,5 tot 4 uur
Future Food Koken
In 2050 ziet het voedselsysteem er heel anders uit. We gaan anders consumeren en produceren om klimaatverandering tegen te gaan. U gaat in deze Xperience zelf aan de slag! Kook met insecten, 3D-print uw voedsel en brouw uw lokale biertje. Proef de toekomst! Na deze ervaring maakt uw gehele team een transitiepad van de voedseltransitie richting 2025 of verder.

Aantal deelnemers: >5
Tijdsduur: 2,5 tot 4 uur
Stad van de Toekomst
Een duurzaam gebouwde omgeving start met het gebruikmaken van duurzame materialen. In onze virtuele wereld stapt u in de stad van de toekomst! Leer in MineCraft over Smart City, biomimicry design en natuurlijke materialen. Na deze ervaring maakt uw gehele team een transitiepad van de stadstransitie richting 2025 of verder. Nu ook in het Engels!

Aantal deelnemers: >5
Tijdsduur: 2,5 tot 4 uur
Future Mobility
Ga samen op pad met de voertuigen van de toekomst! Leg de juiste route af door samen te werken en de biomimicry vragen te beantwoorden. Pak een elektrische step of eenwieler en beleef de toekomst van mobiliteit. Welk last-mile transport gebruikt u? Na deze ervaring maakt uw gehele team een transitiepad van de mobiliteitstransitie richting 2025 of verder.

Aantal deelnemers: >5
Tijdsduur: 2,5 tot 4 uur
Vorige slide
Volgende slide
Scroll naar boven

Login

Cursisten & Friends of the Future